Wapperende handjes

geplaatst in: Algemeen | 0

Door Rob Onderweegs – Afgelopen zaterdag was de Landelijke Opschoondag. Deze viel dit jaar tegelijk met de Ermelose Afvalopruimdag.

In Ermelo waren er maar liefst 120 vrijwilligers. Volwassenen, kinderen, verenigingen en politieke partijen. Gekleed in oranje vestjes, met afvalknijpers en vuilniszakken. Allen trokken ze Ermelo in om eens goed op te ruimen. Met team “progressief Ermelo”, hebben we een deel van wijk West toegewezen gekregen. Daar kwamen we wat bijzondere vondsten tegen.

Het grappige is dat je bij sommige vondsten bijna vanzelf een verhaal verzint.

Zo was er iemand die de straat voor de deur wilde schoonmaken. Bij het realiseren van de lengte van de Lijsterlaan, en de hiermee schier onmogelijke taak, heeft deze persoon de stoffer in de struiken gekieperd. De stoffer is voor onderzoek meegenomen. Deze ligt nu, zonder onderzoek, bij de rest van het afval.

Het energielevel van ouders die hun kinderen bij het kinderdagverblijf brengen is zo laag, dat ze de dag met een blikje energiedrank beginnen. De blikjes stapelen zich op, maar zijn weer netjes opgeruimd.

De Anta Flu verslaafde hondenuitlater laat een spoor van Anta Flu papiertjes achter en weet waarschijnlijk op die manier ook weer thuis te komen… Hopelijk lukt dat nu nog, aangezien het spoor verwijderd is.

De luie folderbezorger die aan het eind van zijn route de overgebleven pakketten folders in de bosjes kukelt om deze niet meer terug te hoeven brengen. Dit kwam qua fantasie waarschijnlijk het dichtst bij de waarheid. Ook de folders zijn netjes opgeruimd.

Aan het eind van de route lag, zo dachten wij, de grootste uitdaging: speeltuin “Het Kwetternest”, hier zullen we de zakken wel goed kunnen vullen? Toch?! Maar niet dus! De kinderen die hier spelen, of de ouders van de spelende kinderen, houden de speeltuin netjes opgeruimd. Een complimentje.

Het was een mooie, effectieve dag. Wilt u ook uw buurt netjes houden? Download dan bijvoorbeeld eens de app “helemaalgroen”. Hierop kunt u zich aanmelden en kijken welk plekje een goede opruimbeurt nodig heeft.