Tweede ringen

geplaatst in: Algemeen | 0
foto Pixabay

Door René Arts – Binnen Progressief Ermelo werken wij met zgn. tweede ringen. Wat is dat nu eigenlijk? Het gaat om een netwerk van mensen met kennis en ervaring rondom een bepaald thema. Een raadslid kan nooit zelf overal verstand van hebben, daarvoor is de variatie van onderwerpen waar je mee te maken hebt veel te groot. Dan helpt een dergelijk netwerk enorm. Daarom proberen wij op diverse thema’s deskundigen bij elkaar te krijgen, die vaak geen lid zijn van PE.

Soms heb je als raadslid een vraag waarbij het handig is als je een netwerk hebt en weet waar je deze makkelijk kunt stellen. Mensen uit het netwerk weten het raadslid vaak te vinden met vragen, maar ook om signalen af te geven, bijvoorbeeld hoe beleid uitpakt in de praktijk. En door met enige regelmaat bij elkaar te komen kom je vaak tot een verdieping van je visie.

Twee keer heeft een tweede ring geleid tot een grotere, openbare themabijeenkomst. Op dit moment zijn de volgende tweede ringen actief:

-armoede en schuldenproblematiek

-Participatiewet, arbeid en dagbesteding

-jeugdzorg (en welzijn)

Een tweede ring voor duurzaamheid staat inmiddels in de steigers.

Mogelijk is een deelname aan een tweede ring iets voor u. Mail dan naar info@progressiefermelo.nl of naar r.arts@ermelo.nl Dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.