Progressief Ermelo in het dorp

geplaatst in: Algemeen | 2

Door Evelien Kars – Afgelopen zaterdag stonden we in het dorp, om van onze inwoners en ook toeristen te horen wat zij van de plannen van het college vinden. De plannen om inkomsten te vergroten. En de plannen om de uitgaven te verminderen. Iedereen kreeg 10 muntjes om te verdelen over de onderwerpen.

Aan de inkomstenkant scoorde het aanstellen van een subsidiemedewerker om extra middelen binnen te halen hoog. Maar ook de toeristenbelasting en parkeergelden waren populair. Het meer geld binnenkrijgen via de sportvoorzieningen scoort aanmerkelijk lager.

Aan de kostenkant scoorde – tegen verwachting in – het Pakhuis hoog. Maar ook het Sociaal Domein wordt gezien als post waarop bezuinigd kan worden. Groen, wegen en Meerinzicht worden duidelijk minder gezien als posten waarop bezuinigd kan worden.

Maar los van de verdeling van de muntjes, wat enige duiding geeft, waren vooral de gesprekken goed. Over het feit dat er zo weinig woningen worden gebouwd. Over het belang van kunst en cultuur. Over de zondagsopenstelling – niet alleen maar positief. Over hoe mooi Ermelo is als je er bent als toerist. Kortom: waardevolle informatie voor de komende periode als we het gaan hebben over de Kadernota!

2 reacties

  1. Be de Vries

    Zo kenmerkend voor deze lokale politieke partij in Ermelo

    Altijd zich zeer proactief actief oriënteren en degelijk onderzoeken op wat vind de inwoner van Ermelo er van !

    In welke mate is er draagvlak voor de te onderscheiden keuzes die de Ermelose politiek moet nemen