Warme en zonnige opening politiek seizoen

geplaatst in: Algemeen | 1

Door Bea van ’t Hul – Het was al flink warm toen een groep leden op zaterdagochtend zich verzamelden bij de Progressief Ermelo-rotonde bij de Horsterweg/Klinkertlaan. Traditiegetrouw organiseerde het bestuur van Progressief Ermelo haar ledenbijeenkomst bij de opening van het politieke seizoen. Voor de raadsleden was dit ietwat mosterd na de maaltijd daar de eerste politieke avond al weer achter de rug was. 

Als eerste ging de fietstocht naar het Groene Kruispunt, waar Jaap Schröder van de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe ons welkom heette. Deze keer vertelde hij niet over de das (daar kennen de meeste mensen Jaap van) want deze zit alleen aan de Ermelose kant van de A28 en niet aan de waterkant. Wel vertelde hij ons over de ontstaansgeschiedenis van het Groene Kruispunt en nam hij ons mee naar de vogel kijkhut (zie foto). 

Na dit interessante verhaal voerde de fietstocht ons naar het Voedselbos aan de Nijkerkerweg in Ermelo. Daarna volgde een korte ALV in de buitenlucht werd er genoten van de heerlijke lunch, gemaakt door onze leden Riet en Yvonne. 

Marco van de Kamp van het Voedselbos vertelde over de ontstaansgeschiedenis en gaf een rondleiding voor de liefhebbers. Het Voedselbos is ongeveer anderhalve hectare groot en is ingericht met langzaam groeiende bomen en planten. Een vijfde deel van de grond wordt gebruikt als moestuin met éénjarige planten. De ongeveer 85 leden van het Voedselbos delen in het oogstseizoen mee in de opbrengst van de moestuin. Tijdens ons bezoek kwamen leden van het Voedselbos hun wekelijkse portie groenten plukken en ophalen. Verser dan dit kun je je groenten niet hebben, tenzij je een eigen moestuin hebt.

  1. Alex Kleijnen

    Mooi initiatief van het bestuur. Ik vond het
    interessant en leuk om kennis te maken met het vogelrustgebied en het voedselbos in onze eigen gemeente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *