Je bent 18 jaar en dan? Gebruik de Kwikstartapp

geplaatst in: Algemeen | 0

Het bereiken van je 18e levensjaar is mooie leeftijd. Voor de wet ben je dan volwassen en het is dan het moment om belangrijke zaken zelf te regelen. Denk aan een DigiD, een 18+ bankrekening en een zorgverzekering. Er komt dan een hoop op je af. Wist je dat daar een handige app voor op je telefoon is om dat soort zaken te regelen en waar je kunt afvinken van wat je gedaan hebt?

Dat is de Kwikstartapp. Het is een uitgave van Kinderperspectief.
Sinds maart 2024 is de gemeente Ermelo er bij aangesloten. Vanuit de gemeente wordt er regelmatig over het onderwerp “18 en dan?” gecommuniceerd. Er is informatie te vinden op social media of in de krant. Jongeren krijgen als ze bijna 18 zijn ook een brief van de gemeente. Op deze leeftijd verandert het een en ander in geldzaken.

Maar bereiken we de huidige jeugd wel op deze wijze?
Progressief Ermelo denkt soms: wellicht niet voldoende, want als je 18 wordt komt er veel meer op je af en moet er veel geregeld worden.

Niet iedere jongere kan terugvallen op ouders of een netwerk.
Dan kan de kwikstart app echt een handig hulpmiddel voor jou zijn.

Een van onze leden gebruikt de app al binnen haar ambulante werk. Sasja Amelunxen: ,,Ik vond het heel erg jammer dat de gemeente Ermelo en Harderwijk zich er niet bij hadden aangesloten. Gelukkig mocht ik bij Progressief Ermelo meedenken met de beleidsvisie over het Sociaal Domein. Ik heb toen de Kwikstart app geïntroduceerd als een mooie aanvulling om deze als preventief hulpmiddel bij jongeren in te kunnen zetten. Dit werd opgepakt door Progressief Ermelo. Zij dienden daar een voorstel voor in. Dit werd opgepakt en uitgezet om te gaan onderzoeken wat er mogelijk was binnen de gemeente Ermelo. Het duurde wel even maar nu dan eindelijk is het zover.” Wil je als jongere de Kwikstart app gebruiken dan is dit mogelijk in de gemeente Ermelo en Harderwijk.

Voor meer informatie hoe deze app werkt kun je terecht op de website van https://www.kwikstart.nl

Geef jezelf als jongere een Kwikstart!