Progressief Ermelo: Betrekken bevolking bij besteding overschot

geplaatst in: 2000 | 0

Progressief Ermelo is van mening dat de bevolking betrokken moet worden bij de besteding van het overschot op de jaarrekening van de gemeente Ermelo.

De partij wil een gedeelte van de ruim drie miljoen gulden die is overgebleven door het niet uit kunnen voeren van voorgenomen maatregelen daarvoor besteden. Volgens fractievoorzitter Laurens Klappe kan het geld daardoor direct ten goede komen aan wensen die al lang leven bij bewoners of bij organisaties die met vrijwilligers werken. Daarmee wordt de gedachte van de sociale vernieuwing die in Ermelo een zachte dood gestorven is weer nieuw leven ingeblazen.

Voor het overige wil PE dat er nu vast een begin wordt gemaakt met de aanleg van een rotonde bij de Westerkerk en het fietspad langs de Oude Telgterweg. Dit zijn maatregelen waartoe al eerder door de gemeente besloten is maar waar nog geen aanvang mee gemaakt is. De fractie wil dat eerst de eerder genomen besluiten uitgevoerd worden voordat er met nieuwe voorstellen gekomen gaat worden. Door het rekeningoverschot daarvoor te bestemmen kunnen zaken eerder uitgevoerd worden.