Fietstocht Progressief Ermelo: ‘Omgaan met waardevol landschap’

geplaatst in: 2000 | 0

Progressief Ermelo houdt op 3 juli haar jaarlijkse fietstocht. De partij wil zich dit jaar oriënteren op het landschapsbeleidsplan, dat momenteel bij de gemeente ter inzage ligt. Thema van de fietstocht is: Omgaan met waardevol landschap. Progresief Ermelo is voorstander van het doel van het landschapsbeleidsplan: het behouden, verbeteren en herstellen van waardevol landschap. Tijdens de fietstocht wordt informatie gegeven over het landschapsbeleidsplan en is er gelegenheid tot discussie.

Ermelo kent vele soorten landschappen: de randmeerkust, de weide- en bosgebieden, beekdalen, landgoeden en essenlandschap. Tijdens de fietstocht wordt de agrarische enclave Speuld, de Leuvenumse beek en het heidelandschap aangedaan. Er zal zo’n 25 kilometer worden afgelegd. Gids is Gert Schuurman, die door zijn betrokkenheid bij het Natuur en Milieucentrum veel kan vertellen over het landschap en het beleidsplan. De tocht wordt afgrond bij het NME-centrum, waar dan gelegenheid is om de tentoonstelling “Kijk op … het landschap van Ermelo” te bekijken. Er wordt om 19.30 gestart voor het Ermelose gemeentehuis. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om zich fietsend bij de leden van Progressief Ermelo aan te sluiten.