Ermelo heeft eindelijk skatebaan

geplaatst in: Skatebaan | 0

Na jaren van gedoe is het eindelijk zover: Ermelo heeft een skatebaan. De baan werd feestelijk geopend in het bijzijn van een veertigtal jongeren en vertegenwoordigers van de gemeente en de gemeenteraad. Wethouder van de Beek vertelde dat de Skatebaan de eerste ‘speelvoorziening’ voor jongeren in Ermelo is.

De voorzitter van de stichting SK8 (zeg: Skate) memoreerde de inbreng van Progressief Ermelo. Voor fractievoorzitter Laurens Klappe was er een persoonlijk dankwoord: ‘Zonder zijn vasthoudendheid was de baan er niet geweest.’ Progressief Ermelo heeft inderdaad veel gedaan om een skatebaan in Ermelo te realiseren. Toen de totstandkoming keer op keer mis dreigde te lopen, heeft Klappe in januari 1998 de stichting Skate opgericht. Deze stichting heeft er in samenwerking met de gemeente voor gezorgd dat de baan er toch kwam. Dat het desondanks nog meer dan twee jaar duurde voordat de baan geopend kon worden, heeft vooral te maken met de locatie. Op een informatieavond in april ’98 bleek dat iedereen voor de komst van de skatebaan was, maar niemand ‘m in de eigen buurt wilde hebben vanwege de vrees voor overlast. De rechtbank in Zuthphen wees de beoogde lokatie af. De baan ligt nu naast sportcomplex Calluna. Als het aan de stichting Skate ligt, is dat tijdelijk. Men hoopt over een jaar de baan voor Caluna te kunnen plaatsen en de skatemogelijkheden uit te breiden met bijvoorbeeld een funbox.