Bestuur Progressief Ermelo dient klacht in

geplaatst in: 2000 | 0

Het bestuur van Progressief Ermelo heeft een klacht ingediend bij de gemeente Ermelo. Reden is het feit dat het bestuur antwoord van de gemeente wil op een brief die begin augustus is verzonden. Brieven van burgers dienen binnen 8 weken beantwoord te worden, maar het bestuur van Progressief heeft tot op heden geen reactie ontvangen op haar brief.

De zaak waar het om gaat is een zienswijze die het bestuur heeft ingediend teneinde de kap van bomen op de Dr. van Dalelaan (rond de fietsenstalling NS) te voorkomen. Begin november heeft PE uit de krant vernomen dat die kap niet doorgaat, maar de partij is hier officieel nog steeds niet van op de hoogte gesteld. PE wil niet alleen antwoord, maar ook de argumentatie van de gemeente en een verklaring voor het uitblijven van het antwoord.

Het bestuur van Progressief Ermelo is mede tot deze ongebruikelijke stap overgegaan omdat zij uit meerdere bronnen verneemt dat de beantwoording van brieven vaker te laat of niet gebeurd. Ook meent PE dat de klachtenprocedure klantvriendelijker kan, door de gemeentelijke klachtenfolder in beide informatierekken in het gemeentehuis op te nemen en er meteen een klachtenformulier bij in te sluiten. Dat kan de drempel om een klacht in te dienen verlagen.