Bladkorven op verzoek plaatsen

geplaatst in: 2001 | 0

De gemeenteraadsfractie van Progressief Ermelo heeft de gemeente verzocht in de komende herfst meer bladkorven te plaatsen in Ermelose buurten. Bladkorven zijn draadmanden van de gemeente waarin burgers hun afgevallen blad in de herfst kwijt kunnen. De korven staan op gemeentegrond en worden door de gemeente geleegd. Progressief Ermelo stelt voor om meer bladkorven te plaatsen en de korven ook op verzoek van burgers in hun straat te plaatsen.

Progressief Ermelo vraagt dit in verband met de invoering van Diftar. Momenteel ruimen veel burgers bladeren op die afkomstig zijn van bomen die op gemeentegrond staan. Zij krijgen de bladeren van deze bomen in hun tuin of op de stoep in hun directe woonomgeving. De meeste mensen nemen deze bladeren mee bij het aanvegen van stoep of tuin. Met de invoering van Diftar zou het kunnen dat mensen deze goede gewoonte laten varen omdat zij dan zouden moeten meebetalen aan het verwijderen van bladeren van gemeentelijke bomen. Als burgers zelf kunnen verzoeken om een bladkorf in hun straat en de korven periodiek geleegd worden, zullen de Ermelose inwoners het schoonhouden van de directe woonomgeving kunnen voortzetten zonder op extra kosten gejaagd te worden.