Hoera: autovrije Stationsstraat

geplaatst in: 2001 | 0

Afgelopen zaterdag 19 november werd de feestelijke opening verricht van het tweede deel van de Stationsstraat, die daarmee autovrij is gemaakt. Progressief Ermelo wil de Ermelose bevolking van harte feliciteren met dit resultaat. Voortaan kan er in een belangrijk deel van de Stationsstraat ontspannen gelopen en gewinkeld worden, zonder dat men voortdurend op zijn hoede moet zijn voor langskomende auto’s. Ook wordt het schoner en minder lawaaiig in dat deel van de Stationsstraat. Daardoor wordt het ‘s zomers nog aantrekkelijker om op een bankje of terrasje te vertoeven. Niet alleen wij inwoners, maar ook de toeristen zullen daar blij mee zijn. En voor veel gehandicapten wordt het ook veiliger en aangenamer.

Al met al heeft de Ermelose politiek er meer dan 20 jaar over gedaan om tot het besluit te komen om een belangrijk deel van de Stationsstraat voor autoverkeer af te sluiten. Al in het verkiezingsprogramma van 1978 van Ermelo 2000 -inmiddels opgegaan in Progressief Ermelo- lezen we dat de Stationsstraat afgesloten zou moeten worden voor al het gemotoriseerde verkeer. Sinds die tijd zijn er allerlei experimenten geweest met de inrichting van de Stationsstraat om het er leefbaarder te maken zonder de auto’s te verbannen. Gelukkig is uiteindelijk bij bijna alle partijen het besef ontstaan dat alleen een volledige afsluiting tussen Postlaantje en Rabobank het gewenste resultaat kon brengen.Daarom was het afgelopen zaterdag een echte feestdag in Ermelo en niet alleen omdat Sinterklaas de opening van de Stationsstraat verrichtte.