Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld

geplaatst in: 2001 | 0

Huidig fractievoorzitter Laurens Klappe is de nieuwe lijsttrekker van Progressief Ermelo. Hij voert de lijst aan voor de raadsverkiezingen in maart 2002. Klappe is de huidige en beoogd fractievoorzitter. Dirk de Vries Reilingh, de huidige wethouder van financiën en milieu staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst. Progressief Ermelo stelt hem opnieuw kandidaat voor een wethouderspost.

Met deze volgorde neemt Progressief Ermelo een voorschot op het dualisme, de nieuwe werkwijze van de gemeenteraden waarbij de politieke en bestuurlijke verantwoordelijkheden meer gescheiden zijn. Nieuw op de lijst zijn Aline Verhoef-Franken en Jacco Duel. Huidig raadslid Nel Franke heeft – op eigen verzoek – voorrang gegeven voor een jongere vrouw in de fractie: de 30-jarige Aline Verhoef-Franken.

De eerste zeven op de lijst:

1. Laurens Klappe
2. Dirk de Vries Reilingh
3. Aline Verhoef-Franken
4. Jacco Duel
5. Nel Franke
6. Albert Grit
7. Ame Kooistra

De overige kandaten zijn:

8. Rob Horseling
9. Mapy Abelman-Bos
10 Jan de Jager
11 Jaantje Vink
12 Gé Pak
13 Francine Risseeuw
14 Henk Meurs
15 Corrie Vermaas-Duin
16 John Iseger
17 Fiet van Beek
18 Bauke van Hulst