Progressief Ermelo: geen extra geld voor Groevenbeek

geplaatst in: nieuws | 0

Genoeg is genoeg. Dat is kort gezegd het standpunt van Progressief Ermelo over de vraag van Groevenbeek om nog meer geld voor de bouw van het nieuwe schoolgebouw. Tot twee keer toe is al extra geld geven. Het bedrag is al van 6,6 miljoen gulden (1999) gestegen naar 12,7 miljoen. De vorige keren ging PE morrend akkoord. Toen is al gezegd dat een derde vraag om nog meer geld voor PE niet acceptabel zou zijn. Nu die vraag toch weer kwam, heeft PE voet bij stuk gehouden en tegen gestemd tijdens de raadsvergadering. De opmerking van wethouder Roelofsen dat hij ‘in het achterhoofd zou houden dat PE er tegen is dat 2000 kinderen er jarenlang terecht kunnen’ wijst PE als tendentieus van de hand. Natuurlijk is PE er voor dat er een behoorlijk schoolgebouw komt voor de Ermelose jongeren. PE vindt alleen deze zoveelste overschrijding van het budget niet acceptabel. Zeker niet nu Groevenbeek geen inzicht hoeft te geven in haar financiële positie.