Stationsplein opgeknapt

geplaatst in: 2004 | 0

In september 2004 heeft een feestelijke (her)opening plaatsgevonden van het vernieuwde stationsplein. Het plein heeft een grote gedaantewisseling ondergaan. Van parkeerplaats met vervallen frietkraam tot een representatieve entree van het dorp met een aantrekkelijke horecavoorziening.
Precies zoals Progressief Ermelo dat in maart 1997 voorzien had. In maart 1997 had de raadsfractie van PE al een plan ingediend bij de gemeente om het plein te verbeteren. Na aanvankelijke medewerking van het college leek het plan in de loop der jaren toch nog te sneuvelen. Dank zij de inzet van de toenmalige PE wethouder de Vries Reilingh kon het plan toch nog behouden worden. Dit omdat verbetering van het Stationsplein gekoppeld werd aan opknappen van het Weitje. Aan de andere kant van het dorp. Na realisering van die plannen kon niet meer met goed fatsoen besloten worden van verbetering van het Stationsplein af te zien.

De feestelijke opening zoals die door de gemeente georganiseerd werd ging gepaard met enkele toespraken en persberichten. Echter, de rol van Progressief Ermelo bij te tot standkoming van de vernieuwing werd hierbij niet genoemd. Waar een dorp groot in kan zijn. De aankomende reiziger heeft hier allemaal geen weet van. Die kan rustig meimeren op een bankje op het plein, onder de bevrijdingsboom. Of op een terras genieten van een autovrij Stationsplein.