Progressief Ermelo bezoekt jongerenwerk LOEV

geplaatst in: Algemeen | 0

Een groep mensen vanuit Progressief Ermelo is op bezoek geweest bij jongerenwerk LOEV aan de Henriette van Heemstralaan. Naast een rondleiding is er gesproken met jongerenwerker Chiel Lozeman.

Het is mooi dat jongeren zonder indicatie, dus heel laagdrempelig, terecht kunnen bij LOEV met allerlei vragen. Jongerenwerkers kunnen jongeren ook zelf actief benaderen, bijvoorbeeld na signalen vanuit de BOAs, het sociaal team of Groevenbeek. 

Er is van alles besproken, maar één vraag sprong er voor Progressief Ermelo uit: Er is behoefte aan plekken voor thuisloze jongeren waar zij 3 tot 6 maanden kunnen blijven. In Montana zijn er drie van deze plekken, maar 7 of 8 in Ermelo zou beter zijn. In deze periode kun je dan van alles regelen, zoals een uitkering. Op termijn bespaart dit kosten en het voorkomt grotere problemen en dat jongeren afglijden. 

Een vaste plek, met een eigen voordeur, is de basis van waaruit je (met begeleiding) kunt werken en je leven weer op de rit kunt brengen. Onder jongeren verstaat men de groep van 17 tot 30 jaar. Vaak hebben deze jongeren, naast dat zij geen huis hebben, ook schulden. 

Schulden en boetes stapelen zich in de prakrijk snel op. Het begint vaak met ruzie thuis. 

Progressief Ermelo gaat met deze vraag aan de slag. In onze zorggemeente Ermelo past het niet dat er thuisloze jongeren zijn.