Gemeenteraad wil niet meepraten over komst militairen

geplaatst in: 2004 | 0

De Ermelose gemeenteraad vindt het niet de moeite om zelf te discussieren over de consequenties van de komst van de militairen naar Ermelo. Een initiatiefvoorstel van Progressief Ermelo en de SP haalde het niet. Voorgesteld werd om voordat B & W een contract afsluiten met Defensie over het gebruik van de hei, de zaak ter goedkeuring te bespreken in de gemeenteraad. PE vindt dat de gemeenteraad als volksvertegenwoordiging zichzelf buiten spel zet. Fractievoorzitter Laurens Klappe vindt het onvoorstelbaar dat de raad haar verantwoordelijkheid niet neemt. Klappe: ‘Op deze manier kan de raad achteraf pas aangeven of ze het er mee eens is of niet. Dat is te laat; zaken zijn dan vrijwel niet meer terug te draaien. Daarnaast wordt de burger er buiten gehouden. De zaak komt immers niet op de raadsvergadering en er is dan ook geen mogelijkheid tot inspreken.’