Lelystad Airport – Aline Verhoef-Franken

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Lelystad Airport gaat uitbreiden. Dat is eigenlijk een vaststaand feit. Wat nog niet vaststaat is hoeveel we daar in Ermelo van gaan merken.

Progressief Ermelo maakt zich zorgen over de gevolgen voor Ermelo. Al in 2006 trokken we aan de bel bij het college. In juni dit jaar hebben we dat weer gedaan, want een reactie van het college bleef in eerste instantie uit. Gelukkig waren inmiddels ook de wijkplatforms in actie gekomen en de kranten pikten het nieuws op. De gemeente diende vervolgens tijdig een inspraakreactie in en ook samen met de regio-gemeenten kwam Ermelo in actie.

Maar, we zijn er nog niet. Onlangs heeft de milieu-effect rapportage een voldoende gekregen van de beoordelingscommissie. Terwijl daarin niet de gevolgen voor de Noord-West Veluwe zijn beschreven! Afgelopen raadsvergadering hebben we daarom opnieuw het onderwerp op de agenda gezet en de acties van de gemeente doorgesproken.

De uitbreiding van Lelystad Airport houden we niet tegen. Maar we moeten er wel voor zorgen dat de overlast wordt beperkt en dat het eerlijk over de omliggende gebieden wordt gespreid. Daarvoor moeten we ons als gemeente maximaal inzetten, in het belang van onze inwoners en hun leefomgeving.

En dat vind ik!

Aline Verhoef-Franken