Fracties nog niet overtuigd

geplaatst in: 2009 | 0

De Stentor, door Paul Hartman. vrijdag 09 oktober 2009

ERMELO; – De Ermelose gemeenteraad staat nog niet te trappelen om de portemonnee te trekken voor de bouw van een parkeergarage nabij winkelcentrum De Enk. Dat bleek gisteravond tijdens een extra raadsvergadering.

Desondanks heeft de gemeenteraad het college van B en W toestemming gegeven het plan verder te ontwikkelen. Volgende maand volgt een nieuw debat.

Progressief Ermelo (PE) vindt dat het college te hard van stapel loopt met dit plan. "Er wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van een visie voor het gehele centrum. Laten we eerst hierop wachten."

Het plan voor De Enk, zoals dat er nu ligt, voorziet in de bouw van een parkeergarage met een capaciteit van ruim tweehonderd plaatsen. Daarnaast is het de bedoeling dat er een dertigtal koopappartementen komt alsmede diverse winkelpanden.

Wethouder Van den Bosch is het niet eens met PE. "Wij willen het hele centrum van Ermelo een kwaliteitsimpuls geven. Echter, de visie voor de ontwikkeling van het centrum laat nog wel even op zich wachten. Dat zou betekenen dat de plannen voor De Enk in de koelkast moeten. Dat zou zonde zijn, omdat we nu de kans krijgen een kwaliteitsslag te maken."

Andere fracties vragen zich af of een parkeergarage niet elders gebouwd kan worden. Bijvoorbeeld op het Marktplein.

Volgens Van den Bosch is dat een mogelijkheid, maar geen oplossing. "Volgens de parkeernota komen we tweehonderd parkeerplaatsen tekort in Ermelo. De garage bij de Enk heeft weliswaar een capaciteit van tweehonderd, maar slechts 28 daarvan kunnen worden afgetrokken van de nota. Wij willen dus meerdere parkeervoorzieningen bouwen in het centrum. Daarbij dient de garage bij De Enk een dubbel doel: het moet de kwaliteit van het winkelcentrum verhogen en deels het parkeerprobleem oplossen."