Bezuinigingen – Aline Verhoef-Franken

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Een half jaar geleden schreef ik over de bezuinigingen. Toen waren we net begonnen, nu staan we voor een belangrijk beslismoment. Daarom nogmaals: bezuinigen. Reden: een oproep om uw mening te geven. De gemeenteraad bespreekt deze week de concept-voorstellen van het college. De raad wordt gevraagd een principebesluit te nemen. Daarna volgt inspraak en in juni een definitief raadsbesluit. Besluiten over bezuinigingen is altijd moeilijk, want bezuinigen doet pijn. Maar het is extra gecompliceerd omdat de effecten van mogelijke bezuinigingen onvoldoende in beeld zijn gebracht. Er is voor gekozen om pas nu met Ermelose organisaties te gaan praten. Terwijl juist zij weten wat een bezuiniging betekent en of er mogelijkheden zijn om zaken anders te regelen. De concept-voorstellen zijn zonder hun informatie opgesteld. Een gemiste kans, in de ogen van Progressief Ermelo. Als raadslid hebben we de plicht om informatie te verzamelen. We hebben de mening van Ermelose inwoners en organisaties hard nodig. Zodat we als raad in juni afgewogen onze verantwoordelijkheid kunnen nemen om te besluiten. U of uw organisatie laat toch van zich horen als u de raadsleden iets wilt meegeven? Want zonder uw mening geen goede besluitvorming. En dat vind ik!