Aline Verhoef: ‘Een gemiste kans’

geplaatst in: Algemeen | 0

Ermelo’s Weekblad, 16 maart 2011 – Aline Verhoef-Franken van Progressief Ermelo vindt het een gemiste kans dat er nu pas met Ermelose organisaties wordt gesproken over bezuinigingen.

‘‘Juist mensen van organisaties weten wat bezuinigingspijn inhoudt en of er zaken anders zijn te regelen.’’ De raad staat voor een belangrijk beslismoment om bezuinigingen door te voeren. In juni volgt er een raadsbesluit. Deze week al worden concept-voorstellen van het college besproken. Aline Verhoef: ‘‘Besluiten over bezuinigingen is altijd moeilijk, want bezuinigen doet pijn. Maar het is extra gecompliceerd omdat de effecten van mogelijke bezuinigingen onvoldoende in beeld zijn gebracht. Er is voor gekozen om pas nu met Ermelose organisaties te gaan praten. De concept-voorstellen zijn zonder hun informatie opgesteld. Een gemiste kans.’’

Informatie

Als raadslid hebben we de plicht om informatie te verzamelen. We hebben de mening van Ermelose inwoners en organisaties hard nodig. Zodat we als raad in juni afgewogen onze verantwoordelijkheid kunnen nemen om te besluiten. Ze roept organisaties op de stem te verheffen over de bezuinigingen richting politiek.