Profielschets en vertrouwenscommissie burgemeester

geplaatst in: 2011 | 0

De gemeenteraad heeft donderdag 28 april de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Ermelo vastgesteld. Daarin wordt beschreven wat voor gemeente Ermelo is en naar welk type burgemeester de gemeenteraad op zoek is. Belangrijk in de profielschets is dat de nieuwe burgemeester een verbinder en een ambassadeur moet zijn. Een burgemeester die zowel intern als extern bruggen kan bouwen en een burgemeester die zich naar buiten toe sterk maakt voor Ermelo.

Tevens is de vertrouwenscommissie ingesteld die de voorbereiding voor de aanbeveling van een nieuwe burgemeester zal doen. Vanuit elke fractie is één lid in de vertrouwenscommissie benoemd. Namens PE is dat fractievoorzitter Aline Verhoef-Franken.

De huidige burgemeester Wiert Omta heeft vorige maand aan de raad meegedeeld dat hij zijn ambt per 1 november neerlegt.