Ermelose gemeenteraad loopt warm voor combinatiefunctionaris

geplaatst in: Algemeen | 0

De Stentor, 25 oktober 2011 – Ermelo krijgt een combinatiefunctionaris. Alle gemeenteraadsfracties, met uitzondering van de SGP, lieten zich in de vergadering van de commissie Openbare Werken en Sport, positief uit over het voorstel van het college van b en w. Formeel moet er weliswaar nog een besluit worden genomen, maar de kans is klein dat de raad volgende maand alsnog ‘nee’ zegt.Het doel van een combinatiefunctionaris is een brug te slaan tussen verschillende sectoren in een dorp of stad, bijvoorbeeld sportverenigingen en scholen. Afhankelijk van de wensen van de gemeente kan het werkgebied van de combinatiefunctionaris worden uitgebreid.

Er bestond aanvankelijk nog wel onenigheid over de precieze invulling van de functie. Officieel heeft het proeftraject van de combinatiefunctionaris een looptijd van drie jaar, maar de meeste fracties willen zich niet op voorhand committeren aan een dergelijke termijn. Wethouder Esther Verhagen stelde de partijen echter gerust met de mededeling dat het aantal fte’s van de combinatiefunctionaris in de tussentijd omlaag kan worden geschroefd. Ook heeft de wethouder toegezegd, op verzoek van Progressief Ermelo (PE), dat het project elk jaar wordt geëvalueerd. In het oorspronkelijke voorstel zou die evaluatie pas na drie jaar plaatsvinden.

De SGP trok als enige partij fel van leer tegen het plan voor een combinatiefunctionaris. “Aan de ene kant moeten we hard bezuinigingen, maar tegelijkertijd trekken we geld uit voor een project waarvan het nog maar de vraag is of het nut heeft”, sprak SGP-lid Leo van der Velden. “Dat valt gewoon niet uit te leggen aan de Ermeloër. Wij hebben hier echt moeite mee.”