Fractievertegenwoordiger Anneke Knoppert stelt zich voor

geplaatst in: 2011 | 0

Er is mij, Anneke Knoppert, gevraagd om me even voor te stellen als nieuwe fractievertegenwoordiger. En dat valt nog helemaal niet mee; het schrijven van zo’n stukje bedoel ik.

Op donderdag 15 september ben ik benoemd tot fractievertegenwoordiger van PE. Hoewel ik al wat langer lid ben van PE, ben ik een kleine twee jaar geleden begonnen om actief mee te draaien: eerst als lid van de steunfractie, daarna als secretaris van de fractie en als bestuurslid. In die laatste hoedanigheid verzorg ik twee keer per jaar de PE Nieuwsbrief. Ik ga zoveel mogelijk naar alle fractie-, commissie- en raadsvergaderingen en daardoor begin ik mij nu goed thuis te voelen in de wereld van de Ermelose politiek.

Als fractievertegenwoordiger loop ik mee met de raadsleden René Arts (Ruimte) en Jan Overbeek (Openbare Werken). Ik zit bij hun commissievergaderingen en ik ga, soms samen soms alleen, naar informatieavonden die te maken hebben met hun commissies.
Soms zoekt een inwoner van Ermelo contact met PE omdat er een probleem of een vraag is. Uiteraard doe ik mijn uiterste best om deze mensen zo goed mogelijk te helpen en vaak lukt dat gelukkig ook. Dan kan ik hun vragen beantwoorden of anders hun problemen aankaarten bij de juiste afdeling binnen de gemeente. Toch gebeurt het ook wel dat ik de mensen niet het antwoord kan geven dat ze willen hebben en dat is moeilijk, maar ik wil geen valse beloftes doen.
Gelukkig is het soms wel héél makkelijk om iemand te helpen: bij de begroetingsbijeenkomst voor nieuwe inwoners van Ermelo twee weken geleden, raakte ik bij het ‘kopje koffie vooraf’ gedeelte in gesprek met een wat oudere dame. Zij vertelde mij dat zij er zo tegenop zag om na afloop alleen in het donker naar huis te fietsen, dat zij bijna besloten had om maar niet te komen. Kijk, zulke problemen zijn tenminste goed op te lossen: na afloop zijn wij samen naar huis gefietst.