En dat vind ik! – Aline Verhoef-Franken

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

 

Begin januari heb ik bekend gemaakt dat ik stop als raadslid. Het is geen gemakkelijke keuze om dit werk nu los te laten, maar ik wil weer meer tijd aan andere belangrijke zaken kunnen geven. Het is een mooi toeval dat ik in mijn laatste week als raadslid deze column mag schrijven. Ik maak er graag gebruik van om een oproep te doen.

De afgelopen tien jaar heb ik me ingezet om het progressieve geluid in Ermelo te laten horen. Ik heb ervaren dat je als raadslid nauw betrokken bent bij je dorp. Je weet wat er leeft en je kan via de raad je mening geven en meebeslissen.

Natuurlijk, het raadswerk vergt veel tijd en inzet en het is niet altijd makkelijk. Maar het geeft veel voldoening. Ook al is het niet altijd heel direct zichtbaar wat je bereikt. Het begint bij inbrengen wat je als partij belangrijk vindt en anderen aan het denken te zetten. Dat is de eerste stap om een meerderheid van de gemeenteraad achter je te krijgen.

Denkt u wel eens, ‘Zou dat ook iets voor mij zijn?’, schroom dan niet en benader een politieke partij. Want raadslid zijn is boeiend en waardevol.

En dat vind ik!