Rotonde wacht op 2nd opinion

geplaatst in: Algemeen | 0

Het Kontakt, woensdag 6 juni 2012, door Melissa Hofland – Enkel het vaststellen van een wijziging van het bestemmingsplan, was het doel van het college. En dan zou na de zomer kunnen worden gestart met de aanleg van een rotonde voor de Margrietschool. Maar de Ermelose Raad schuift het nog even voor zich uit. Zij besloot donderdag tijdens de Raadsvergadering voor een second opinion naar de veiligheid.

,,Verkeersdeskundigen spreken elkaar te veel tegen. De veiligheid van de jonge fietsers ten op zichte van het zware verkeer dat gebruik maakt van de weg op dit punt, is een zware zaak”, oordeelde Dirk de Vries Reilingh van Progressief Ermelo. Negen andere raadsleden waren het daarmee eens (onder andere CDA en Dorpspartij) en zo was er een nipte meerderheid voor de second opinion. Ondermeer VVD, SGP en Christenunie waren wat ontstemd over de nieuwe vertraging. ,,We willen de voortgang erin houden”, zei Van Eijle van de ChristenUnie. Deze partijen vinden dat er genoeg onderzoek is gedaan en vertrouwen erop dat het college dat zorgvuldig meeneemt in de bouw. Wethouder Esther Verhagen stemde in met een second opinion al waarschuwde ze voor de vertraging die het op zou leveren. ,,Het dossier heeft al een erg lange historie. In 2009 besloot de Raad dat er een rotonde voor de Margrietschool moest komen zodat de verkeersveiligheid daar zou verbeteren. Een ton aan gemeenschapsgeld is besteed om de rotonde waar te kunnen maken. Zo moest de Margrietschool naar achteren worden geplaatst en deskundigen zijn in huis gehaald om ons goed te kunnen adviseren. Als er een second opinion komt, kunnen we op z’n vroegst pas na de winter van start met de aanleg van de rotonde.”
Het pleidooi mocht niet baten.