En dat vind ik! – René Arts

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

De landelijke verkiezingen hebben we net weer gehad. De aandacht voor de politiek was weer groot. De uitslag was voor velen verrassend, zowel in positieve als in negatieve zin.

Zelf ben ik als raadslid actief binnen de lokale politiek. De landelijke uitslagen hebben echter ook hier hun invloed. Voor een groot deel geeft het een indicatie voor het stemgedrag bij de lokale verkiezingen. Als dat over ongeveer anderhalf jaar weer zo is, zullen de krachtsverhoudingen in Ermelo behoorlijk veranderen.
Ook in andere opzichten zijn de landelijke verkiezingen en het te vormen kabinet relevant voor onze gemeente. Welke taken krijgt de gemeente er bij en in welk tempo? En hoeveel geld hoort daar bij? Gezien de ervaringen van de laatste jaren en de voortdurende economische crisis ben ik in dat opzicht niet optimistisch.

Aan de andere kant is het de kunst om het ook als een uitdaging te blijven zien om met minder middelen zoveel mogelijk te doen. Misschien levert dat zelfs een meerwaarde op. Bijvoorbeeld als je verschillende culturele instellingen samen brengt in één gebouw.

Voor Progressief Ermelo zijn het sociaal beleid en duurzaamheid twee onderwerpen die wij zo veel mogelijk willen ontzien bij eventuele toekomstige bezuinigingen.