En dat vind ik ik! – René Arts

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

Samen aan de slag voor een prettige en opgeruimde leefomgeving.

Elk jaar wordt in Ermelo een afval opruimdag gehouden, dit jaar was het op 23 maart.
Een leuke en nuttige activiteit waarin de gemeente samen met burgers aan de slag gaat voor een schoner en leefbaarder Ermelo.
Mensen worden uitgenodigd op een centrale plek in de wijk waar dat jaar opgeruimd gaat worden. Zij worden ontvangen met koffie of thee en krijgen de materialen, zoals zakken, grijpers en veiligheidshesjes uitgereikt. Dan wordt er opgeruimd en afgesloten met een lekkere lunch en een klein cadeautje. De meeste mensen vinden het gezellig om te doen en je ziet ook steeds meer mensen deelnemen.
Een mooi voorbeeld van hoe het in de toekomst steeds vaker zal moeten gaan in de samenwerking tussen gemeente en burger. De gemeente neemt te de regie en zorgt voor randvoorwaarden, maar de burger gaat aan de slag. De afvalopruimdag laat zien dat dit ook echt kan werken!
Samen aan de slag voor een prettige en opgeruimde leefomgeving.
De fractie van Progressief Ermelo werkt zelf graag mee aan deze opruimdag en heeft veel waardering voor de vele vrijwilligers die dit ook doen. Doet u ook mee volgend jaar? Meer informatie is via de gemeente te krijgen.