Kandidatenlijst raadsverkiezingen 2014

geplaatst in: Algemeen | 0

Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn, is het voor u als lezer wellicht interessant om te zien hoeveel persoonlijke voorkeurstemmen alle kandidaten gekregen hebben:

1 René Arts – 857
2 Anneke Knoppert-Ruiter – 581
3 Alex Kleijnen – 176
4 Bea van ’t Hul – 231
5 Jacco Duel – 34
6 Laurens Klappe – 177
7 Dirk de Vries Reilingh – 42
8 Jaantje Vink – 37
9 Hans Ligtermoet – 48
10 Margryt Oldenhof – 8
11 Jan Betten – 31
12 Maarten Mestrom – 7
13 Quincy van den Berg – 78
14 Wim Romijn – 6
15 Jan Bolt – 78
16 Rein Tanis – 25
17 Bjarne Sinneker – 8
18 Henk Meurs – 8
19 Ton van de Cingel – 3
20 Albert Grit – 6
21 Bert Visser – 9
22 Harm Steijn – 7
23 Sasja Amelunxen – 16
24 Pim Engelsman – 11
25 Herman Bolhuis – 10
26 Jan Overbeek
27 Aline Verhoef-Franken – 20

1 René Arts, lijsttrekker:

“Ik wil me inzetten voor een sociaal Ermelo. Dat doe ik vanuit jarenlange politieke ervaring en werkervaring in de zorg bij ’s Heerenloo en Groot Emaus. En vanuit de oprechte overtuiging dat je door samenwerking het verschil kan maken.”

 

2 Anneke Knoppert:

“Progressief Ermelo vertelt een eerlijk verhaal, we doen het niet mooier voor dan het is. Zo werk ik ook als raadslid: kritisch maar constructief, en vooral altijd in gesprek met de mensen om wie het gaat.”

 

3 Alex Kleijnen:

“Als maatschappelijk werker bied ik hulp aan mensen die het op eigen kracht (even) niet redden. Dat doe ik met mijn hart en met mijn verstand. Die werkwijze is ook in de gemeenteraad nodig. Ermelo kan niet zonder maatschappelijk werk in de politiek.”

 

4 Bea van ’t Hul:

“Ermelo heeft prachtige natuur; tijdens hardlooprondjes in het bos, op de heide, in de Telgter Eng, realiseer ik me steeds weer wat een geluk we hebben dat we zo naar buiten kunnen stappen en ook echt buiten kunnen zijn! Ik kies voor Groen, Duurzaam, Sociaal en Sportief!”

 

5 Jacco Duel:

“De komende jaren gaat de gemeente meer taken op het gebied van arbeid, gezondheidszorg en jeugdzorg uitvoeren met minder geld. Wie op deze gebieden ondersteuning nodig heeft, moet hier op kunnen (blijven) rekenen. Daar maakt Progressief Ermelo zich sterk voor.”

 

6 Laurens Klappe, kandidaat-wethouder:

“De afgelopen vier jaar heb ik als wethouder voor Progressief Ermelo gewerkt aan het verwezenlijken van onze ideeën in het dagelijkse bestuur van onze gemeente. De eerste resultaten zijn zichtbaar, maar het werk is nog niet af!”

 

7 Dirk de Vries Reilingh:

“Vanaf het ontstaan van Progressief Ermelo, nu alweer ruim twintig jaar geleden, heb ik me ingezet voor een groener en duurzamer Ermelo. Binnen de partij, maar bijvoorbeeld ook in mijn activiteiten voor de schaapskooi. Ik wil de wereld goed doorgeven aan mijn kleinkinderen.”

 

8 Jaantje Vink:

“In mijn werk en als vrijwilliger ben ik altijd nauw betrokken bij wat er leeft in de maatschappij. Rode draad is voor mij om iedereen gelijke kansen te bieden. Ook in de politiek wil ik me daarvoor inzetten.”

 

9 Hans Ligtermoet:

“Ik ben geboren en getogen in Ermelo. Het voelt als een voorrecht om met mijn bedrijf in het echte Ermelose Huis van Barmhartigheid te zitten. Als voorzitter van de partij zie ik vele progressieven zich met hart en ziel inzetten voor een prettig en gezond leefklimaat in ons mooie Ermelo.”

 

10 Margryt Oldenhof:

“Een goed leefmilieu voor iedereen en aandacht voor de zwakkeren. Dat vind ik belangrijk in Ermelo en daarom zet ik me in als bestuurslid voor Progressief Ermelo.”

 

13. Quincy van den Berg:

“Ik vind het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken. Dat zie ik terug in Progressief Ermelo; deze partij kiest bewust voor sociaal en groen.”

 

17 Bjarne Sinneker:

“Ik vind dat verenigingssport voor iedereen toegankelijk moet zijn, wedstrijdsport en breedtesport, ook als mensen wat minder te besteden hebben: dan via bijzondere bijstand of het jeugdsportfonds!”

 

27 Aline Verhoef-Franken:

“In 2012 besloot ik dat het na 10 jaar raadslidmaatschap tijd was om het stokje door te geven. Als bestuurslid ben ik nog steeds actief voor PE. Omdat dit dé partij in Ermelo is waar solidariteit, openheid en betrokkenheid centraal staan.”

 

Mijnke Bosman:

“Ik geloof in spreiding van kennis, macht en inkomen. Vanuit die overtuiging ben ik lid van Provinciale Staten in Gelderland. In Ermelo kies ik voor Progressief Ermelo, omdat de partij vanuit diezelfde gedachte voor mensen in Ermelo werkt.”