Ermelo: zorgzaam en groen

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Het karakter van Ermelo is gebaseerd op de kernwaarden groen en zorgzaam. Zo speelt de recreatiesector een belangrijke rol vanwege de prachtige ligging van Ermelo met open water, hei, bos en een afwisselend agrarisch landschap binnen de gemeentegrenzen. Verder biedt Ermelo plaats aan vele zorginstellingen en werken er veel mensen in de zorg. Ook defensie onderstreept het zorgkarakter van Ermelo door op haar kazerne een grote geneeskundige eenheid te legeren. En daar komt binnenkort hoogstwaarschijnlijk ook het geneeskundig opleidingscentrum van defensie bij.

Wij vinden dat Ermelo zich moet richten op haar kernwaarden groen en zorgzaam. Dat betekent dat de gemeente werkgelegenheid binnen deze sectoren stimuleert en zoekt naar mogelijkheden om beide waarden te combineren. Bijvoorbeeld door het stimuleren van recreatie voor zorgbehoeftigen of ouderen. Ook in de samenwerking tussen zorginstellingen en zorggerelateerde opleidingen en de geneeskundige onderdelen van defensie liggen kansen om het karakter van Ermelo als zorggemeente te versterken.

Klik hier om het hele verkiezingsprogramma te lezen