Subsidie schoolsporttoernooien 2015

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Progressief Ermelo heeft via de media vernomen dat de gemeente per 2015 de subsidie van het schoolvoetbal zal stoppen. Dit vindt de fractie een ongewenste actie om meerdere redenen.
Schoolvoetbal is enorm populair onder Ermelose kinderen: strijden met leeftijdgenoten om de beker voor jouw school. De meeste scholen vaardigen meerdere teams per schooljaar af, zowel jongens- al meidenteams. Dit geeft veel plezier en onderlinge verbondenheid.

Juist in een tijd waarin sporten en spelen voor jongeren via allerlei acties gestimuleerd wordt, denk aan sporten in de wijk door Jongerenwerk en de onlangs gestarte actie JOGG (jongeren op gezond gewicht), geeft het stopzetten van de subsidie een tegenstrijdig signaal vindt Progressief Ermelo. 
De fractie heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld om inzicht in de kosten te krijgen en heeft gevraagd of na het schoolvoetbal ook andere schoolsporttoernooien als bijvoorbeeld  het schoolkorfbaltoernooi gevaar lopen de subsidie kwijt te raken in 2015.