En dat vind ik! – Alex Kleijnen

geplaatst in: Algemeen, En dat vind ik | 0

De vakantie zit er weer op. Italië was het plan. Door onvoorziene omstandigheden thuis zijn we echter niet weg geweest. Daarnaast moest dochterlief, vanwege aanvang studie, aan een kamer geholpen worden. Zo waren er beslommeringen, nuttige bezigheden maar ook lekker nietsdoen.
Toch ben ik deze zomer nog met gemeenteraadswerk bezig geweest. Ik heb me verdiept in het PGB, het persoonsgebonden budget. Er waren namelijk berichten dat veel gemeenten worstelen met de vraag hoe het straks daarmee verder moet in de nieuwe WMO en Jeugdwet. Wat de fractie van Progressief Ermelo betreft is het helder. Mits goed toegepast zijn wij groot voorstander van dit middel omdat het de emancipatie bevordert. Ik heb dus schriftelijke vragen gesteld aan het college hoe het er met het PGB voor staat. Ook ben ik door een buurtgenoot aangesproken over de verkeerssituatie bij De Halte/Stationsplein. En vanuit Veldwijk werd ik door een maatschappelijk werker benaderd met de vraag of de gemeente wat kan doen aan preventieve en ondersteunende activiteiten voor familieleden van psychiatrische patiënten. Verder ben ik op bezoek geweest in De Parasol.
Volgende week begint het formele raadswerk weer. Maar eerst is er feest; dezer dagen vier ik met mijn vrouw ons zilveren huwelijksjubileum. Het leven moet gevierd worden.  

En dat vind ik!