Bezoek aan Proson Bartiméus

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Afgelopen dinsdag hebben Alex Kleijnen en Bea van ‘t Hul Proson Bartiméus bezocht. Proson is het enige sociaal werkbedrijf in Nederland dat aangepast werk biedt aan mensen met een visuele beperking. Er werken 160 mensen waarvan de helft met een visuele beperking. Ruim 50 werknemers wonen in Ermelo.

Per 1 januari treedt de Participatiewet in werking. Vanaf deze datum zijn de gemeenten verantwoordelijk voor het werk van mensen in de sociale werkvoorziening en mogen nieuwe mensen die aangepast werk nodig hebben niet meer instromen bij deze sociale werkbedrijven.
De gemeente Ermelo heeft al eerder besloten de uitvoering van de Participatiewet bij de Sociale Dienst Veluwerand (SDV) te leggen.  De SDV is  verantwoordelijk voor het leiden van mensen naar gepast werk. Voor de fractie van PE is het van belang te onderzoeken hoe we een mooi, bijzonder bedrijf als Proson kunnen behouden.
Eerder bezochten we de Inclusief Groep in Nunspeet. Veel Ermeloërs werken daar in Nunspeet of via een van de bedrijven van de Inclusief Groep (zie eerder verschenen artikelen op deze website). Nuttige werkbezoeken om ons te informeren over deze complexe materie.
Beide PE-leden zijn onder de indruk van het enthousiasme, de vakkennis en het vuur waarmee de directie van Proson voor haar werknemers opkomt.
Bent u WSW-er, ouder, familielid van een WSW-er of andere belanghebbende? Graag horen wij uw mening en ervaringen!
Mail naar b.vanthul@ermelo.nl of laat uw reactie achter onderaan dit artikel.