Geld voor armoedebeleid laten rollen, niet oppotten!

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Progressief Ermelo is niet blij.
Het extra geld wat het Rijk ook dit jaar weer ter beschikking stelt voor bestrijding van armoede, moet door de gemeente worden uitgegeven. Nu niet langer meer gewacht!

Reeds in 2013 heeft de partij hier woorden over vuil gemaakt. Dat had toen succes. Met steun van de volledige gemeenteraad werd besloten het geld terecht te laten komen bij kinderen die opgroeien in gezinnen met armoede. Er was toen zo’n 13.000 euro te verdelen.

Toen is ook afgesproken dat het college met ideeën zou komen hoe de extra middelen voor 2014 in te zetten.
Maar wat is het geval? Het jaar is zowat voorbij en er liggen nog steeds geen voorstellen. Het ziet er serieus naar uit dat het geld op de plank blijft liggen. Dat is tegen het zere been van Progressief Ermelo. De partij wenst niet langer te wachten op de beloofde beleidsvoorstellen. Daarom komt de partij nu zelf met concrete plannen.
“Wij willen de 48.000 euro die het Rijk dit jaar speciaal daartoe overmaakt aan Ermelo, ten nutte laten komen van de huishoudens (volwassenen en kinderen) die op/onder het bestaansminimum zitten. We gaan de gemeenteraad opnieuw vragen om een uitspraak”