Op tijd in gesprek gaan

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Iedere week schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij Progressief Ermelo. Deze week laat steunfractielid Jan Betten weten waarom hij gekozen heeft voor PE en voor welke zaken hij zich inzet.

Mijn naam is Jan Betten en ik woon sinds tien jaar in Ermelo met mijn partner Yvonne.
Ik ben bij Progressief Ermelo gekomen vanwege mijn politieke interesse en met  D66 als achtergrond spreekt deze partij mij natuurlijk aan, ook vanwege de standpunten die zij innemen. Sinds de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen zit ik in de steunfractie, met als speerpunt de armoedebestrijding binnen de gemeente Ermelo en het gehele nieuwe WMO-verhaal. Met mijn achtergrond als budgetcoach kom ik veel in aanraking met mensen met financiële problemen.

Het doel van Progressief Ermelo is om deze mensen zoveel mogelijk te helpen, dat blijkt onder meer uit de motie die onze partij afgelopen week ingediend heeft om alle minima in de maand december een extra bijdrage te geven vanuit de gemeente (van de door het Rijk  beschikbaar gestelde gelden).
Ik ben van mening dat mensen met financiële problemen eerder geholpen moeten gaan worden. Dit kan gaan gebeuren als alle instanties met elkaar gaan samenwerken. Zodra iemand een huurachterstand heeft moet er direct een gesprek gaan plaatsvinden om te zien wat er binnen dit gezin aan de hand is.
Tevens ben ik vrijwilliger bij DVS 33. In die hoedanigheid vind ik het heel belangrijk dat kinderen kunnen sporten, temeer omdat er op de scholen bijna niets meer gedaan wordt aan lichamelijke opvoeding.
Ik begrijp dat veel mensen zich zorgen maken over wat er gaat gebeuren met de zorg die vanaf 1 januari 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt. Maar ik ben ervan overtuigd dat het voor veel mensen beter zal gaan worden omdat het veel inzichtelijker gaat worden en er sneller ingegrepen kan worden. Natuurlijk zullen er altijd gevallen zijn die niet naar de wens van de cliënt opgelost gaan worden, maar mocht dit het geval zijn dan is er altijd de mogelijkheid om daar met ons over van gedachten te wisselen.