Twee auto’s vol!

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Afgelopen week hebben de raadsleden Alex Kleijnen en Anneke Knoppert van Progressief Ermelo twee auto’s vol nieuw speelgoed kunnen afleveren bij de Voedselbank. Dit speelgoed werd ingezameld tijdens de sPEelgoedactie.
Ieder kind verdient een cadeautje op zijn of haar verjaardag; ook de kinderen van gezinnen die gebruikmaken van de Voedselbank. Dat was het uitgangspunt voor de sPEelgoedinzamelingsactie die op zaterdag 22 november gehouden is.
Met een tent op het Pauwenplein waar chocolademelk en speculaas werd uitgedeeld en met leden van Progressief Ermelo bij een aantal winkels om het winkelend publiek te vragen om mee te doen aan de actie, is er een overweldigende hoeveelheid cadeautjes ingezameld.

De meeste mensen reageerden enthousiast en kwamen met een extra cadeautje de winkel uit en nog weer anderen gingen zelfs speciaal naar binnen om iets moois te kopen om te doneren. “Ik kom eigenlijk nooit meer in een speelgoedwinkel en weet helemaal niet wat kinderen van nu leuk vinden”, was een vaak te horen reactie. Waarna men de winkel uitkwam met iets dat ze vroeger zelf ook graag hadden willen hebben. Het enthousiasme voor de actie was zo groot, dat ook enkele winkeliers spontaan een donatie deden. En ook kwamen er mensen speciaal naar het dorp om cadeautjes te brengen nadat ze over de actie gehoord of gelezen hadden.
Het was hartverwarmend om te zien hoeveel vaders en moeders, opa’s en oma’s en vooral ook heel veel kinderen mee wilden helpen om ervoor te zorgen dat ook kinderen uit de voedselbankgezinnen op hun verjaardag een mooi cadeau kunnen uitpakken!