Naar buiten toe niet alleen praten, maar ook doen!

geplaatst in: 2014, Algemeen | 0

Iedere week schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij Progressief Ermelo. Deze week is dat René Arts, fractievoorzitter en al weer in zijn derde termijn als raadslid voor PE.

Natuurlijk moet je als Raadslid veel lezen, vergaderen en besluiten nemen. Dat zullen de meeste mensen begrijpen.
En natuurlijk kun je daarnaast ook alleen ‘de straat op gaan’ als er verkiezingen aankomen.
Maar zelf vind ik dat je meer zou moeten doen om een goed raadslid te zijn. Het besef dat je gekozen bent door inwoners van Ermelo moet aanwezig zijn. Het is belangrijk dat een raadslid aanspreekbaar is op zijn (of haar) handelen en open staat voor opmerkingen en vragen. Dat is trouwens niet hetzelfde als iedereen gelijk geven.

 

Binnen Ermelo bestaan verschillende meningen en je kunt het niet altijd iedereen naar de zin maken. Wel kun je alle meningen serieus nemen, dus goed luisteren.
Als fractie van Progressief Ermelo proberen we hier concreet invulling aan te geven, onder andere door een aantal keren per jaar in het dorp zichtbaar aanwezig te zijn.
Zo stonden we zaterdag 22 november in het dorp om speelgoed in te zamelen voor kinderen van wie de ouders bij de voedselbank komen. En in het voorjaar doen wij weer mee met de Afvalopruimdag. Niet alleen maar praten over Sociaal en Groen, maar er ook echt wat mee doen!

Ook het komende jaar zullen wij een aantal activiteiten doen in het dorp. Dit om te laten zien dat we ook praktisch invulling geven aan waar we voor staan als partij. Maar ook om laagdrempelig en aanspreekbaar te zijn voor de Ermelo-ers.
Als er activiteiten zijn waarbij geprobeerd wordt scholieren te interesseren voor en leren over de politiek werken wij graag mee. Zo is er deze week bijvoorbeeld een project binnen het gemeentehuis met leerlingen van Groevenbeek waaraan steeds een van onze fractieleden meewerkt.

Misschien heeft u wel meer suggesties? Dan hoor ik die graag!