Blokken staan nu voor paal

geplaatst in: Algemeen | 0


Sinds de herinrichting van het stationsplein, zo’n 10 jaar geleden, wordt er in wisselende intensiteit gemopperd over de betonnen blokken aan de stationszijde. De blokken liggen laag en hebben een schutkleur t.a.v. de rest van het plein.
Verschillende fietsers, voetgangers maar ook automobilisten botsten erop, reden er tegenaan of schoven hun auto erop. Progressief Ermelo heeft na een zoveelste melding van een Ermelose burger van een ongeluk afgelopen zomer opnieuw aan de bel getrokken bij de gemeente. Wethouder Van Eijsden, met verkeer in zijn portefeuille, beloofde er werk van te maken.

Zoals door raadslid Bea van ’t Hul in de commissie aangegeven, hoefde het geen ingewikkelde dure oplossing te zijn, maar wel één die beter zichtbaar is en veiliger dan de blokken. Hier is gehoor aan gegeven: twee van de blokken zijn vervangen door palen met daar tussenin voldoende ruimte zodat aanwonenden met de auto bij hun huis kunnen komen.
Echt mooier is het er niet op geworden, maar dat is in onze optiek voor dit moment van ondergeschikt belang. De stationsomgeving zal binnen afzienbare tijd opnieuw ingericht worden en dan kan dát aspect meegenomen worden.