Fraai staaltje samenwerking tussen diaconaal werk en politiek

geplaatst in: Algemeen | 0


Met vijf man/vrouw sterk uit eigen gelederen was Progressief Ermelo afgelopen donderdag weer eens aan de slag bij De Voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten. Dat was nodig ook. Want vanwege Biddag voor Gewas en Arbeid, daags ervoor, werden meer dan honderd kratten vol met levensmiddelen op locatie afgeleverd. Ingezameld door vier kerken uit Putten en Ermelo. De vrijwilligers van De Voedselbank konden dus wel wat hulp gebruiken. Want het moet allemaal gesorteerd en verwerkt worden.

Vandaar onze extra handen. En dat is geen bijzondere moeite want De Voedselbank heeft ons aller respect. Progressief Ermelo voelt zich in ieder geval sterk verbonden met het werk van De Voedselbank. De partij heeft er daarom een goede gewoonte van gemaakt om een paar keer per jaar te gaan helpen.
Op het ogenblik worden wekelijks 268 voedselpakketten uitgereikt aan mensen die te weinig geld hebben om zelf in hun dagelijks levensonderhoud te voorzien. Dat aantal stijgt nog steeds. Triest maar waar.