Vrijwilligerswerk

geplaatst in: Algemeen | 0

Regelmatig schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij Progressief Ermelo. Deze week is dat René Arts, fractievoorzitter en al weer in zijn derde termijn als raadslid voor PE.

Als Progressief Ermelo hechten wij groot belang aan het werk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zouden veel zaken niet mogelijk zijn. Je komt ze overal tegen. Denk bijvoorbeeld aan alle vrijwilligers bij sportverenigingen. Maar ook op andere terreinen zijn vrijwilligers actief, zoals binnen het welzijnswerk, bij de brandweer en op de buurtbus. En dan nog heb ik heel veel vormen van vrijwilligerswerk niet genoemd. Vrijwilligers doen het onbetaald, maar vertegenwoordigen samen een enorme waarde.
 Als politieke partij willen we niet alleen maar zeggen dat we vrijwilligerswerk belangrijk vinden en het beleid van de gemeente daarop proberen in te richten. We willen dat ook laten zien door zelf als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken.

 

Zo was er vorige week een club PE-ers actief bij de voedselbank. Aanstaande zaterdag doet er weer een ploeg mee met de jaarlijkse Afvalopruimdag.
Met haar vrijwilligers levert Progressief Ermelo concreet een bijdrage aan haar Groene en Sociale speerpunten. Ook buiten het gemeentehuis en wanneer er geen verkiezingen zijn.
Heeft u zelf suggesties waar vrijwilligers iets aan kunnen hebben en waar wij als partij iets aan kunnen doen? Ik hoor het graag!