Belevenissen

geplaatst in: Algemeen | 0

Regelmatig schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij Progressief Ermelo. Deze keer is dat Anton van der Cingel, voormalig raadslid en nu al weer jaren steunfractielid bij PE.

Voor mijn dagelijks brood bezoek ik regelmatig de warme bakker in de  Stationsstraat . De mevrouw achter de toonbank kent mijn wensen. De ervaring heeft haar dat geleerd, dus tovert zij ongevraagd het door mij begeerde brood tevoorschijn. Om er te komen ga ik natuurlijk per fiets. Door weer en wind voor het milieu, mijn gezondheid en mijn humeur.
De afgelopen maanden moest ik trouwens wel alle zeilen bijzetten om dat humeur goed te houden. Zoals bijna iedereen weet, was de Stationsstraat opgebroken. Dat heeft ook mij wat strategische hoofdbrekens gekost. De bakker van links benaderen was onmogelijk, van rechts lukte het, tenminste als ik mijn fiets het laatste gedeelte onder mijn arm nam en mijn weg door het zand baande.

Omrijden en de bakker aan de voorzijde benaderen lukte ook niet vanwege het enorme hek.
Op mooie zonnige dagen met de wind in de rug beschouw je deze obstakels  als peanuts. Bij koude, storm en regen is dat toch anders. Op zo’n dag toen ik weer eens met mijn fiets door alle misère was geploegd, kreeg zelfs de bakker het met mij te doen. “Meneer neem toch de dubbele hoeveelheid en vries wat in”, adviseerde zij met deernis in haar stem. Dat was lief meegedacht.
Enfin, de misère is nu voorbij en de Stationsstraat is als een Phoenix uit haar as herrezen. Ik fiets weer blij naar mijn bakker. Dat de auto’s mij af en toe bijkans van de sokken rijden neem ik voor lief. Het is op bepaalde stukken smaller geworden en automobilisten hebben graag de ruimte.
Een opmerking  heb ik nog bij de gemeente neergelegd “Geef ons meer en veel bomen, maak de Stationsstraat groener dan groen. Doe de nominatie van een van de groenste gemeenten eer aan. Goed voor het milieu en goed voor het aanzien. Volgens mij worden ook de automobilisten er rustig van”.
De gemeente  heeft nog niet gereageerd maar ik blijf hopen.
N.B. Inmiddels  heb ik van derden gehoord dat er kabels in de weg lagen. Verplaatsen kostte extra geld. Maar kwaliteit kost bijna altijd geld. Voor niets gaat de zon op. Gelukkig ziet de a.s. verbouwing in september er beter uit.