Groen en Sociaal

geplaatst in: Algemeen | 0

Regelmatig schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij Progressief Ermelo. Deze week is dat René Arts, fractievoorzitter en al weer in zijn derde termijn als raadslid voor PE.

Progressief Ermelo zegt een partij te zijn die Groen en Sociaal is. Meer partijen zullen zeggen dat ze dit zijn. Maar als je er geen inhoud aan geeft zijn het slechts holle kreten.
Als Progressief Ermelo vinden wij dat we wel degelijk inhoud geven aan de woorden Groen en Sociaal. Donderdag is er weer raadsvergadering, het gaat dan  over het beleid voor  mantelzorgers en vrijwilligers. Wij vragen daar dan ook aandacht voor de ondersteuning van mantelzorgers. Wij willen hiervoor onder andere respijtzorg organiseren. Dat houdt in dat er iemand is die de zorg even van de mantelzorger kan overnemen. Ook zetten we ons in voor een passende waardering voor de mantelzorger. Sociaal vinden wij zelf.

 

Ook gaan we het in de komende raadsvergadering over het klimaat uitvoeringsplan hebben. Al een tijd geleden pleitten wij voor een goedkope revolverende lening voor mensen en organisaties die maatregelen op het gebied van duurzaamheid willen nemen. Uiteraard blijven wij hameren op deze punten. Ook willen wij graag dat Uwoon een grote rol krijgt in het verduurzamen van haar woningen. Wij willen dat de gemeente hierover afspraken met Uwoon maakt. Uiteraard moet dit niet leiden tot torenhoge huren. De huren stijgen al genoeg de laatste jaren. Groen en Sociaal denken wij.

O ja, we zeggen ook altijd dat we willen luisteren. En aanstaande zaterdag staan we weer in het dorp, onder andere op het Pauwenplein, van 10 uur tot ongeveer 14 uur. We gaan graag met u in gesprek over hoe we als gemeente het best energieneutraal kunnen worden. Als u andere zaken onder onze aandacht wilt brengen horen we dat ook graag.

Reacties op dit bericht zijn natuurlijk ook welkom!