PE bezoekt het Pakhuis

geplaatst in: Algemeen | 0

Anneke Knoppert en Bea van ’t Hul hebben een werkbezoek gebracht aan het Pakhuis. Het Pakhuis dat in augustus haar eerste lustrum viert. Het Pakhuis is het centrum voor erfgoed, natuur en milieu in Ermelo waar verschillende organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, de Oudheidskamer, Museumvereniging en nog vele andere organisaties in participeren. In de regio is het Pakhuis koploper in deze manier van werken.

Het Pakhuis heeft ruim 13.000 bezoekers per jaar: complete schoolklassen, gezinnen en vaak ook grootouders komen met hun kleinkinderen langs. Het Pakhuis haakt aan bij educatieve programma’s en bij nationale activiteiten als de Boomfeestdag, de Wereldtoiletdag en de Monumentendag. In het Pakhuis is een museum ingericht met zowel vaste als wisselende exposities.
Directeur Aimee Wijnacker heeft de 2 raadsleden enthousiast bijgepraat over het beheer, de financiën, het vrijwilligerskorps en de activiteiten.