Op werkbezoek bij de eerste Ermelose ‘Vallei Boert bewust’-boer

geplaatst in: Algemeen | 0

Ermelo heeft sinds vandaag het eerste Vallei Boert Bewust boerenbedrijf binnen de gemeentegrenzen. Reden voor een feestje met vele genodigden: buren, collega’s, de wethouder en enkele raadsleden. Deze organisatie heeft als belangrijkste doelstelling de interactie met de burgers, maar verder moeten de bedrijven ook “plussen” scoren op minimaal vier van de volgende thema’s: maatschappij, landschappelijke inpassing, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en diergezondheid.

Hoewel ik als raadslid regelmatig te maken krijg met bestemmingsplanprocedures om stallen te (ver)bouwen, krijg je niet vaak de gelegenheid om daarna de nieuwe stal te bekijken dus de rondleiding heb ik vol interesse gedaan. Meer informatie over Vallei Boert Bewust vindt u op hun website.