Oren en ogen openhouden

geplaatst in: Algemeen | 0

Regelmatig schrijft een van de (steun)fractieleden over zijn of haar ervaringen bij Progressief Ermelo. Deze keer is dat Sasja Amelunxen, sinds een aantal jaren steunfractielid bij PE.

Vorige week zijn de commissievergaderingen weer begonnen na het zomerreces.
Ik was aanwezig bij de commissie Infrastructuur en Ruimte. Er waren veel mensen aanwezig op de tribune. Ik ben altijd op tijd omdat ik graag vooraan wil zitten zodat ik een goed overzicht heb over de commissie. Aan de perstafel is Jeanne Dijkstra vaak aanwezig om over de vergadering persberichten te schrijven. Ik raakte met haar aan de praat over het zomerreces, komkommertijd en afstand nemen van de politiek in vakantietijd. Echter, we kwamen samen tot de conclusie dat het dan weliswaar een stuk rustiger is, maar dat je wel alert moet blijven op wat er zich in de gemeente Ermelo afspeelt. Ik zei tegen haar: “ Ogen en horen open houden,  maar meer vertel ik je niet want dit wordt mijn volgende blog voor op de website van Progressief Ermelo”. Ik ben benieuwd hoe snel Jeanne mijn blog onder ogen krijgt. Dat moet denk ik wel lukken via de sociale media.

Zomerreces, vakantietijd, komkommertijd; er zijn vele namen voor deze periode te bedenken.
Voor mij betekende deze tijd even afstand nemen van mijn werk en de politiek. Drie weken lang vakantie. Ik heb ervan genoten! Op stap met de shelter en mijn elektrische fiets en een tas vol boeken en dit keer voor het eerst een E-reader gevuld met thrillers. Soms tot diep in de nacht doorlezen omdat het zo spannend is. Heerlijk als je geen rekening hoeft te houden met een agenda. Even niet bereikbaar zijn via de mail of de sociale media.
Soms kon ik het niet laten om toch even een wifi-zone op te zoeken om te kijken hoe het in Ermelo was. Het was dan ook een moment om te kijken of het thuisfront wat te melden had. Elk jaar past mijn moeder op ons huis. Zij woont op de vierde etage van een appartementencomplex in het Groene Hart en vindt het daarom heerlijk om in de zomer te genieten van de Veluwe. Ik hoef dan de regionale krant niet op te zeggen en laat deze gewoon komen  Elke vakantie krijg ik de vraag of de kranten bewaard moeten blijven. Ja zeker, want ik wil dan wel na mijn vakantie even het regionieuws lezen. Er kunnen altijd belangrijke onderwerpen over de politiek en de zorg in staan. En dat wil ik natuurlijk niet missen. Want ook al zeggen de journalisten dat het in de zomer komkommertijd is, toch zijn er mensen actief en benutten deze periode om het een en ander op papier te zetten.

Zo heb ik gezien en gehoord dat de bewonersgroep het Tonselse Veld een uitgebreid visiedocument heeft geschreven. In dit document wordt hun visie weergegeven en met argumenten zetten ze een onderbouwing neer. In deze visie komen twee punten aan bod:
geen ontsluitingsweg Harderwijkerweg-Eendenparkweg en geen uitbreiding van camping De Haeghehorst in Natura-2000 gebied. We hebben als (steun)fractie uiteraard het visiedocument gelezen. Zoals in de commissie al werd aangegeven gaat het hier om een complex bestemmingsplan dat vraagt om de nodige aandacht en onderzoeken. Daardoor is er ook meer geld nodig dan eerder gepland. Naast de eerder genoemde onderwerpen (ontsluitingsweg en uitbreiding camping) is er een nieuw onderwerp sterk naar voren gekomen: de ladder voor duurzame verstedelijking.
BurgerBelangen  Ermelo en Progressief Ermelo hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld over de raadsbrief “Stand van zaken Bestemmingsplan Tonselse Veld 2014” De vragen zijn terug te vinden op de website van de gemeente. Verder valt er op dit moment nog weinig over te zeggen. Er zit een nieuw voorstel over proces en inhoud aan te komen. Het college wil graag voorkomen dat het proces nog meer vertraagd wordt. Dus voor mij geldt de komende tijd: oren en ogen openhouden!