Rotonde KNHS

geplaatst in: Algemeen | 0


De provincie gaat de Flevoweg, (de ‘betonweg’) ofwel de N302, opknappen. Mede op verzoek van de KNHS willen ze een rotonde maken ter hoogte van de Beek. Een rotonde om het verkeer van en naar het hippisch centrum veiliger te laten in- en uitvoegen op de N302. Ook moet de rotonde het oversteken van ruiters en menners van en naar de hei veiliger maken.
De provincie heeft de gemeente gevraagd om voor een deel mee te betalen aan deze rotonde. De gemeente is hiermee akkoord gegaan onder voorwaarde dat de KNHS een even groot deel mee zal betalen. Ze kwamen daarmee op een verdeling van ieder 100.000 euro. Als de ledenvergadering van de KNHS niet akkoord gaat, dan zal ook de gemeente Ermelo niet mee doen. Dan is het aan de provincie om de rotonde al dan niet aan te leggen. Aanvullend op de aanleg van de rotonde moet het fietspad Speulderveld voor een deel verlegd worden en gaan aansluiten op de nieuwe rotonde. Daarnaast wil de gemeente de Beek verbreden en asfalteren. Voor deze twee projecten is nog ruim twee ton extra nodig.

De fractie van Progressief Ermelo was verrast door dit voorstel wat op geen enkele wijze eerder op tafel is verschenen. We zijn echter wel blij met een rotonde op deze plek omdat het de verkeerssituatie een stuk veiliger zal maken. Daarnaast maak je een goede oversteekplaats voor fietsers en wandelaars, maar ook voor de scholieren die dagelijks de Flevoweg moeten oversteken. Ook zijn we blij dat de wethouder de oproep van de buurtvereniging Speuld ter harte heeft genomen en nu tegelijkertijd het fietspad Speulderveld zal opknappen tot aan de Hessenmeer en het fietspad van de Koningsweg. Zo ontstaat een win-win situatie.