De Herbergier is er klaar voor

geplaatst in: Algemeen | 0

Ermelo heeft sinds gistermiddag een Herbergier in het dorp. Het nieuwgebouwde pand op de locatie van het voormalige taxibedrijf Bakker (kruising Stationsstraat/Dirk Staalweg) zal plaats bieden aan 16 dementerenden. De Herbergier heeft naast eenpersoonskamers ook tweepersoonskamers zodat echtparen bij elkaar kunnen blijven wonen. Er zijn grote en kleinere kamers, alle met eigen badkamer, waardoor het voor zowel ouderen met enkel een AOW als voor ouderen met een ruimer inkomen mogelijk is om een kamer te huren. De zorg wordt ingekocht via het PGB. Door de kleinschalige woonvorm en de ligging midden in het centrum, is het voor bewoners mogelijk om zoveel mogelijk deel te blijven nemen aan het dagelijkse leven.

Albert en Marjan van Noort zijn de zorgondernemers voor deze Herbergier en wonen samen met hun jonge zonen in het gebouw en zullen de bewoners en medewerkers begeleiden.