Een Ermelose dorpsmolen?

geplaatst in: Algemeen, Geen categorie | 0

door Bea van ’t Hulimage (4)Onze eigen windmolen voor en door Ermeloërs; ons eigendom en de opbrengsten van de duurzame energie worden weer in Ermelo geïnvesteerd!

In Reduzum hebben de inwoners al 20 jaar een eigen dorpsmolen. Deze is aangeschaft met rentecertificaten, een groene subsidie en een lening. Al in het 8e jaar was de molen terugverdiend. De duurzaam opgewekte energie wordt verkocht aan een energiemaatschappij en de 20.000 euro die dit per jaar oplevert wordt weer geïnvesteerd in het dorp. De dorpsmolen is ondergebracht in een stichting en het bestuur, wat voor 2/3 bestaat uit dorpsvertegenwoordigers, bepaalt jaarlijks waar het geld aan wordt besteed.

 

Het maakt de inwoners enthousiast over duurzaamheid. Het blijft niet alleen bij windenergie; inmiddels liggen er al 1000 zonnepanelen in het dorp met 1100 inwoners.

De voorzitter van Dorpsmolen Reduzum geeft aan: “Eigenlijk moet de vraag niet meer alleen gaan over het wel of niet mooi vinden van een windmolen, maar we moeten we het veel meer hebben over hoe we als dorp op eigen kracht de toekomst in kunnen gaan; duurzaam en leefbaar!

Ik ben hier enthousiast over en zie hier mooie kansen voor Ermelo liggen. U ook?

Meer lezen? www.reduzum.com of www.dorpsmolen-reduzum.nl