Het eind van de Verbinding is in zicht

geplaatst in: Algemeen | 0

Het feit dat er nogmaals gemeenschapsgeld in de Verbinding gestopt moet worden stemt onze fractie niet vrolijk. Maar dit niet doen is eigenlijk ook geen optie: de bebouwing zou dan nog hoger en massiever worden dan nu al het geval zal zijn. In ruil voor de betaling van planschade (418 duizend euro) worden er 22 appartementen minder gebouwd en blijft de molen beter zichtbaar in de omgeving.

Het hele verloop van het project verdient bepaald geen schoonheidsprijs. Door de financiële crisis aan het begin van het project leek e.e.a. niet door te gaan en moest er hoger en grote gebouwd gaan worden dan in eerste instantie de bedoeling was omdat de ontwikkelaar anders helemaal niet zou gaan bouwen. En nu moest het dus weer minder worden. Voortschrijdend inzicht heet dat dan.

Wij denken dat het vooral als leermoment gezien moet worden: niet zo snel toegeven wanneer een projectontwikkelaar komt klagen en wanneer het tijd is om het bestemmingsplan opnieuw vast te stellen eerst maar eens goed kijken of dat wat mogelijk is ook nog steeds gewenst is.