Parkeren rondom het gemeentehuis

geplaatst in: Algemeen | 0

Het parkeervraagstuk rondom het gemeentehuis is onderzocht. Omdat er meer mensen in het gemeentehuis komen te werken, bestaat er bij sommige partijen de angst dat er een tekort aan parkeerplaatsen zal ontstaan. Een in opdracht van de gemeente uitgevoerd onderzoek wijst echter uit dat er voldoende parkeercapaciteit is.

Het instellen van een elektronisch parkeerverwijssysteem is een van de aanbevelingen in het rapport. Op verzoek van Progressief Ermelo wordt dit waar mogelijk op zonne-energie gedaan. Ook moet de gemeente er op aan sturen dat alle medewerkers van de gemeente, maar ook de winkeliers en ondernemers elders parkeren. Voor deze laatste twee groepen ‘langparkeerders’ is er niet voor niets een duur parkeerterrein aangelegd bij het Kerkelijk Centrum aan de Groeneweg.

Het onderzoeksbureau adviseert om de zgn. blauwe zone (maximale parkeertijd 2 uur) niet nu al uit te breiden omdat daar vrijwel altijd parkeerruimte over is. PE vindt dat overcapaciteit in de blauwe zone geen nut heeft en bovendien het risico heeft van oplopende parkeerdruk in de omliggende straten, iets wat zeer onwenselijk is. Een motie van een paar partijen om de blauwe zone toch nu al uit te breiden kreeg tien stemmen voor en tien stemmen tegen, hier wordt volgende maand opnieuw over gestemd.