Wisseling van de wacht

geplaatst in: Algemeen, verkiezingen 2018 | 0

De leden van Progressief Ermelo hebben in de ALV van maandag 23 oktober zowel de kandidatenlijst als het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 vastgesteld.

De grootste verandering op de kandidatenlijst is de wisseling aan de top: de huidige nummer twee Anneke Knoppert-Ruiter wordt de nieuwe lijstaanvoerder en zal ook fractievoorzitter van de partij worden in de komende raadsperiode. Huidig fractievoorzitter René Arts staat op de tweede plaats. Beiden vinden het tijd om zich in te zetten op andere terreinen binnen de fractie. René Arts: “Als fractievoorzitter ben je naast het raadswerk ook veel bezig met allerlei zaken eromheen zoals overleggen, sturen en organiseren. Na zes jaar wil ik ook wel weer eens echt diep de stukken induiken. Anneke heeft mij de afgelopen jaren al regelmatig als fractievoorzitter vervangen dus dat zit wel goed”.

Nummer drie op de lijst is Alex Kleijnen, alom bekend door zijn inzet voor de mensen in Ermelo die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. De top vijf wordt aangevuld met Evelien Kars en Ivio Damming, twee nieuwe gezichten binnen de Ermelose politiek die zich al enige tijd warmlopen binnen de fractie van Progressief Ermelo. Wethouderskandidaat is ook deze keer Laurens Klappe, hij neemt de zesde plaats in op de lijst.

Als lijsttrekker is Anneke Knoppert zeer tevreden over deze top zes: “Het is een mooie mix van ervaren en nieuwe kandidaten wat ervoor zal zorgen dat wij als fractie steeds met een frisse blik naar de zaken blijven kijken. Ook het feit dat er twee vrouwen in de top vijf staan is voor Progressief Ermelo belangrijk, je wilt immers een goede afspiegeling zijn van de bevolking die je vertegenwoordigt. En dan hebben we ook nog eens een vrouwelijke lijstduwer deze keer”, besluit ze met een knipoog.